Exhibition Emancipatie Boulevard Gallery Alma Blou

For this group exhibit I was asked by the gallery owner to participate with work that in essence was unsellable. The idea was to let the public see a different side of art you normally wouldn't find in a gallery. I was in the middle of creating a new series and couldn't immediately figure out an approach without compromising my current workflow. Then I realized I had been photographing everything I have been creating, mostly for my own documentation and that by definition you can't buy a process, so I decided to laminate a series of photos so the public could get a an idea of what precedes a series of art work and could get a look in the mind of an artist. The gallery owner decided to connect them and hang them from the sealing, which was a great way to exhibit them.

Successful opening exhibit

Zaterdagavond was geweldig! Na een dag waarop de regen met bakken uit de hemel kwam, was het gelukkig 's avonds droog! Weer dat je niet elke dag hebt op Curaçao. De lijstenmaker had overuren gedraaid om de lijsten klaar te krijgen, want de douane hield ze nog even wat langer vast dan verwacht.  Daar kwam bij dat hij de eerste symptomen van Chikungunya (een soort dengue dat op dit moment op het eiland rond gaat) voelde opkomen! 

Vrijdag hing alles en het ziet er prachtig uit. Het werk is nog te zien tot 29 november. Daarna blijft een deel ook nog hangen voor de groepsexpositie, die aansluitend plaats vindt. 

Exhibition Curacao

Expositie Curacao

Door het grote aantal portretaanvragen heb ik de afgelopen jaren als portretschilder fulltime in opdracht gewerkt. Nu heb ik weer tijd ingepland om te werken aan een serie vrij werk. Ontzettend leuk om te doen en helemaal als de galeriehoudster van de prachtige vooraanstaande galerie Alma Blou ook enthousiast is en een solo expositie wil inplannen. Op 15 november is de opening en er zijn al heel veel mensen nieuwsgierig naar de nieuwe serie!Art reproduction King Willem-Alexander

Sinds deze week is het mogelijk om via deze website een kunstreproductie te bestellen van het portret dat ik van Koning Willem-Alexander heb gemaakt. Deze kunstreproducties zijn met instemming van de RVD en de hoogst mogelijke zorgvuldigheid tot stand gekomen. Achterop is elk werk genummerd en gesigneerd, de garantie dat u een origineel exemplaar ontvangt.


Masterclass David Shevlino VS

Een paar weken geleden in de VS bij de Scottsdale Artist's School een geweldige masterclass van David Shevlino gevolgd. Ging niet specifiek over portret, maar over een hele vrije manier van schilderijen. Ik heb over het algemeen al een losse schilderstreek, maar van deze kunstenaar kon ik nog wel wat leren. Was een erg leuke en nuttige week, met een paar mooie olieverf schetsen als resultaat!


Portraits former Governor Curaçao Frits Goedgedrag

Vorige week donderdag zijn de portretten van de oud-gouverneur Frits Goedgedrag onthuld in het Gouverneurshuis op Curacao. Als portretschilder is het altijd spannend hoe de opdrachtgever het portret zal vinden, laat staan een hele zaal vol promimenten! De reacties waren erg positief en het officiele portret krijgt een mooie plek in de ontvangsthal. 

Frits Goedgedrag.jpg
onthulling portretten frits 049.JPG

Staatsieportret Willem-Alexander Volkskrant artikel

"Wie moet koning Willem-Alexander straks bellen als hij een staatsieportret wil? De Volkskrant helpt hem met een voorselectie."

Naar aanleiding van de 75ste verjaardag van koningin Beatrix en de expositie in Paleis 't Loo 'Beeld van Beatrix' staat er vandaag een uitgebreid artikel in de Volkskrant over Staatsieportretten, waarin ik samen met drie andere vooraanstaande portretschilders aan het woord kom over mijn werk en mijn praktijk als portretschilder.


Exhibition "Portrettisten Nu"

Expositie 'Portrettisten Nu'
U kunt nog twee dagen naar de expositie 'Portrettisten Nu' in Museum de Fundatie in Heino. Een prachtig overzicht van hedendaagse portretschilders in Nederland waar mijn werk ook bij hangt. De exposite wordt enorm goed bezocht en is daarom ook verlengt tot 24 mei. Van het boek 'Portretten van Portrettisten' waar alle kunstenaars ook in staan, is de eerste druk inmiddels uitverkocht en ligt de tweede druk alweer in de boekhandels.


Exhibition Portrait Artists

Vanaf 30 januari hangt mijn werk en dat van 29 andere portretschilders in het museum De Fundatie in Heino. De expositie is onderdeel van de publicatie van een nieuw boek over Hedendaags Portretschilders in Nederland 'Portrettisten Nu', geschreven door Harriet Stoop en Cathinka Huizing.